Duurzaam ondernemen

Bij Vaalburg Carrosseriebouw zijn we er van overtuigd dat we de aarde in bruikleen hebben en dat we daar dus verstandig mee om moeten gaan. Dit passen wij dan ook dagelijks in de praktijk toe! Niet alleen in onze presentatie naar buiten, maar vooral op de werkvloer zelf.

Al sinds haar oprichting is Vaalburg Carrosseriebouw zuinig met materiaal. Aanvankelijk was dit vanwege de moeilijke verkrijgbaarheid en de hoge kosten. Tegenwoordig is de verkrijgbaarheid nauwelijks nog een probleem en liggen de kosten van handling vaak hoger dan de besparing. Toch worden restanten bewaard en zo mogelijk opnieuw gebruikt. Materiaal dat niet meer gebruikt kan worden en afval wordt bij Vaalburg Carrosseriebouw zorgvuldig gescheiden, opgeslagen en op de juiste manier afgevoerd.

Wat voor materiaal geldt, geldt uiteraard ook voor energie. Van oudsher gaan wie hier zuinig mee om. De kachel staat niet onnodig hoog en verwarmt alleen tijdens werkuren. De verlichting brandt alleen wanneer dat nodig is. Maar we zijn hier met elkaar ook kritisch over. Zo vervangen wij bijvoorbeeld, indien economische verantwoord, TL verlichting door energiezuinige verlichting, maar staan we ook stil bij het vraagstuk of het milieu als totaal wel gebaat is bij het vroegtijdig vervangen en afvoeren van nog functionerende TL buizen en bijbehorende apparatuur. Verder houden wij de ontwikkeling van zonnepanelen in de gaten, zodat we ze zodra dat economisch verantwoord is ze kunnen plaatsen. Voor alsnog doen we het met stroom die groen is opgewekt.

In de vloeren van onze opbouwen wordt vaak hardhout toegepast, op nadrukkelijk verzoek van de betreffende klant. De milieutechnische nadelen zijn bekend, maar gezien hardhout voor de meeste toepassingen de beste eigenschappen heeft en het langste meegaat is dit toch vaak de meest duurzame optie. Al het hardhout dat Vaalburg Carrosseriebouw verwerkt wordt geleverd onder FSG keurmerk.

Kortom, ook wat het milieu aangaat is Vaalburg Carrosseriebouw degelijk en betrouwbaar. Dus geen loze kreten over het milieu of vergroening, maar een nuchtere, doeltreffende en zuinige manier van werken!